Ракети ATACMS. Джерело: Вікіпедія

Спікер Джонсон зробив заяву щодо зняття обмежень на використання американської зброї Україною

Усі обмеження щодо використання американської зброї Україною мають бути зняті. Це воля Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив спікер Палати представників Майк Джонсон, пише "Голос Америки". 

Зазначається, що після зустрічі з делегаціями країн-членів Північноатлантичного альянсу на саміті НАТО у Вашингтоні, він ствердив, що тему обмежень на використання американської зброї Україною було обговорено. На питання щодо зняття таких обмежень він відповів, що "є прихильником цього", та додав, що "намір Конгресу був саме таким."

"Я пояснив, що воля Конгресу полягає в тому, щоб дозволити українським військовим гнучкість у використанні зброї та допомоги, яку ми вже встигли надіслати. Щоб вони могли вести війну так, як вони вважають за потрібне. І я прихильник цього", — наголосив Джонсон.

Раніше, а саме 10 липня, президент Володимир Зеленський у Вашингтоні провів робочу зустріч із делегацією Сенату Сполучених Штатів Америки. За словами гаранта, у ході зустрічі було обговорено ситуацію на полі бою та американську оборонну підтримку.

"Дякую Президенту США, обом палатам Конгресу та обом партіям, а також американському народу за підтримку України", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 10 липня лідери США, Нідерландів, Італії, Румунії та Німеччини на саміті Північноатлантичного альянсу, який стартував 9 липня, пообіцяли надати Києву додаткові системи протиповітряної оборони. Загальна сума допомоги, яку партнери загалом партнери зобов’язалися виділити, становить понад один мільярд доларів — вона передбачає нові системи ППО та "сотні додаткових перехоплювачів впродовж наступного року".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 09:54