Колаж: TrueUA

Споживання зростає: в "Укренерго" звернулись до громадян на тлі аномальної спеки

В Україні продовжує зростати споживання електроенергії. У вівторок зранку, 20 серпня, рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. 

Про це повідомляє "Укренерго" у своєму Telegram-каналі. Ріст споживання електроенергії зумовлено спекотною погодою у більшості областей України. 

"Вчора, 19 серпня, максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж попереднього робочого дня — у п’ятницю, 16 серпня. Це значне збільшення, що орієнтовно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС. Додати такий обсяг генерації зараз немає змоги через наслідки ударів росіян по електростанціях", — йдеться у повідомленні компанії.

В "Укренерго" зазначили, що енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. 

"Тож закликаємо до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, а особливо — в години максимального споживання вранці та увечері. Будь ласка, не вмикайте у цей період кілька потужних електроприладів одночасно", — звернулись до громадян в "Укренерго".

В Україну повертаються графіки відключення світла

У компанії наголосили, що через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі — у вівторок з 16:00 до 24:00 будуть застосовуватись заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб. 

"Нагадуємо, що графіки застосування обмежень у кожному регіоні встановлюють оператори системи розподілу — обленерго. З ними можна ознайомитись на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах", — додали в "Укренерго".

Нагадаємо, раніше очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявляв, що мережі "Укренерго" вже здатні пропускати обсяги навантажень електроенергії, які необхідні під час зимового опалювального сезону. Однак українській енергосистемі, крім так званого "пасивного захисту", потрібно більше "активного".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 20.08.2024 11:59