Фото: ДПСУ

Сприяв тютюновій контрабанді: на Закарпатті на хабарі викрили прикордонника

На Закарпатті затримали прикордонника, який допомагав контрабандистам переправляти сигарети з України до Словаччини. Свої послуги він оцінив у 1500 доларів.

Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Західний кордон.

"Військовослужбовця одного з підрозділів охорони кордону Чопського загону викрили на сприянні у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів з України до Словаччини", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що інспектора прикордонного загону затримали офіцери відділу внутрішньої і власної безпеки під час отримання другої частини хабаря у розмірі 1000 доларів.

Правоохоронці встановили, що за хабар розміром 1500 доларів, 500 з яких він отримав попередньо, прикордонник мав інформувати контрабандистів щодо часу та місця розташування нарядів на ділянці відповідальності підрозділу.

Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

"Правопорушники планували переправляти сигарети через кордон за допомогою безпілотника", — додали в прес-службі.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою йому оголосили підозру. Санкція статі передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Волині на хабарі погорів начальник сектору одного з правоохоронних органів. Він вимагав від підприємця п'ять тисяч доларів за приховування сумнівної оборудки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.01.2024 19:59