Фото ілюстративне зі соцмереж

США готують новий пакет допомоги Україні: ЗМІ дізналися, коли про нього можуть повідомити

Сполучені Штати Америки можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України вже до кінця цього тижня. Вашингтон планує збільшити регулярність військових постачань через складну ситуацію на фронті.

Про це повідомило видання Politico. Журналісти зазначили, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір повернутися до попереднього графіка, згідно з яким скорочення запасів американських боєприпасів і обладнання для України оголошувалося приблизно кожні два тижні.

Водночас два неназвані американські чиновники повідомили виданню, що новий пакет військової допомоги може з'явитися пізніше цього тижня.

"Такою була загальна послідовність пакетів протягом більшої частини минулого року, поки не закінчилися гроші, та до того, як Конгрес США нарешті ухвалив пакет допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів минулого місяця", — йдеться в журналістському матеріалі.

Декілька днів тому під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр підтвердила, що США готують новий пакет військової допомоги для України. За її словами, ця партія зброї та техніки буде спрямована для оборони Харкова та області. При цьому Жан-П'єр не уточнила, які саме види озброєння увійдуть до нового пакета.

Нагадаємо, що 10 травня президент США Джозеф Байден повідомляв про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 09:53