Карін Жан-П'єр / скріншот з відео

У Білому домі анонсували новий пакет допомоги Україні: її спрямують на оборону Харкова

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України. Ця партія зброї й техніки буде спрямована для оборони Харкова та області.

Таку заяву під час брифінгу зробила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Ми також працюємо над черговим пакетом невідкладно необхідної допомоги Україні", — йдеться у заяві представниці Білого дому.

Цікаво, що Жан-П'єр не уточнила, які саме види озброєння увійдуть до нового пакету. Проте, як зазначила вона, США намагаються надати допомогу Силам оборони у районі Харкова, оскільки там "українські війська ведуть запеклі бої".

Речниця Білого дому також зауважила, що окупанти почали спробу наступу у Харківській області та можуть найближчим часом активізувати там темпи наступальних операцій. Росія, за її словами, робить це для того, щоб створити "неглибоку буферну зону вздовж українського кордону".

"І ми тісно координували дії з Україною, щоб допомогти їй підготуватись", — додала Жан-П'єр.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет фінансової та військової допомоги у розмірі 2 мільярдів доларів. Гроші будуть спрямовані на закупівлю зброї для Сил оборони.

Як відомо, 10 травня США оголосили про новий пакет озброєння для України на 400 мільйонів доларів. Україна отримає ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії, техніку й інше.

Нагадаємо, 11 травня Державний департамент США схвалив пропозицію термінового продажу Україні трьох реактивних артилерійських систем HIMARS. Їх вартість — приблизно 30 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 06:01