Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

США можуть додатково передати Україні зброї на $2 млрд, — ЗМІ

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки виявило помилки на два мільярди доларів у розрахунках вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, яке відправляли в Україну. Так, Київ може отримати додаткове озброєння на цю суму.

Як повідомляє Reuters, загальна вартість неправильно оціненої зброї та боєприпасів, які відправив Вашингтон Києву, досягла 8,2 мільярда доларів.

Торік Пентагон заявив, що співробітники міноборони використовували "відновну вартість" замість "амортизованої вартості", у ході підрахунку мільярдних обсягів військової допомоги, надісланої в Україну. Пентагон повідомив Рахункову палату США, що з того часу виявили ще два мільярди доларів завищеної вартості.

"В результаті в Україну можуть надіслати додатково зброї на 2 мільярди доларів, щоб покрити суму допомоги, затверджену адміністрацією Байдена", — наголошує видання.

Зокрема, в одному з прикладів, наведених у звіті Рахункової палати США, 10 автомобілів було оцінено в 7 050 000 доларів, тоді як документація свідчила, що їх мали оцінити в нуль — їхню чисту балансову вартість.

Нагадаємо, раніше Державний департамент Сполучених Штатів Америки передав Державній спеціальній службі транспорту України нове обладнання для розмінування. Його вартість — 5,8 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 09:56