Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони США

США планують найбільший пакет військової допомоги для України — на $1 млрд

Сполучені Штати Америки готують пакет військової допомоги для України на суму 1 мільярд доларів. Вашингтон вирішив активізувати підтримку Києва, зважаючи на теперішню ситуацію на фронті, яка є дуже складною.

Про це повідомив Reuters із посиланням на двох американських генералів, які погодилися розповісти про це журналістам на умовах анонімності.

За їхніми словами, пакет військової допомоги міститиме транспортні засоби, боєприпаси для переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів, протитанкові боєприпаси TOW і Javelin.

Також Пентагон запланував передати Україні іншу зброю, яку можна негайно використовувати на полі бою.

Раніше журналісти Politico розповідали, що адміністрація Байдена готує більший, ніж зазвичай, пакет військової допомоги Україні. Він міститиме бронетехніку на додаток до терміново необхідних артилерійських систем і засобів протиповітряної оборони.

"У Міноборони США все ще роблять останні штрихи до потенційного нового траншу, але вони хочуть, щоб він був готовий незабаром після того, як президент Джо Байден підпише законопроект про надання десятків мільярдів доларів додаткової допомоги Києву", — сказали чиновники медійникам.

Нагадаємо, раніше в CNN повідомили з посиланням на власні джерела, що зараз більшість озброєнь із нового пакету допомоги США вже розміщено в Німеччині та Польщі. Тож це значно прискорить доставлення військової допомоги в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 18:48