Ллойд Остін. Джерело: соцмережа Х

США пообіцяли Україні ракети прискореними темпами та відреагували на пропозиції Орбана

Сполучені Штати Америки прискореними темпами нададуть Україні ракети для систем протиповітряної оборони в межах нового пакета військової допомоги на 2,3 мільярда доларів.

Про це повідомила прес-служба Пентагону з посиланням на заяву міністра оборони США Ллойда Остіна під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

За словами Остіна, снаряди для ППО доставлять українським військовим на лінію фронту у прискореному режимі, оскільки нещодавно США вирішили передавати Україні таке озброєння позачергово. Постачання іншим союзникам через це відкладатимуть.

"Україна перебуває в жорсткій боротьбі від самого початку безрозсудної війни, яку вибрав Путін. Кремль продовжує посилювати бомбардування ваших міст і мирних мешканців. Але я, як і раніше, вражений майстерністю ваших військ, і ваші війська продовжують відбивати атаки Росії із завзятістю, винахідливістю та мужністю", — заявив Остін.

Своєю чергою, заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель заявив, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоби забезпечити повний вихід російських військ з території України.

Таким чином він прокоментував пропозицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про припинення вогню в Україні.

"США та НАТО чітко заявили, що тут насправді є лише одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України", — сказав Патель.

Він наголосив, що Росія є агресором, який посягає на територіальну цілісність і суверенітет України та нехтує Статутом ООН.

"Я залишу право відповідним країнам говорити про свою політику, але ми чітко заявили партнерам і союзникам у всьому світі, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України", — зазначив представник Держдепу США.

Нагадаємо, що 1 липня до української столиці прибувала з візитом двопартійна делегація Конгресу США. Посадовці провели обговорення на тему того, як американська допомога підтримує Україну в її протидії жорстокому вторгненню Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 23:15