Ллойд Остін. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Пентагоні анонсували надання Україні військової допомоги на понад $2 млрд

У вівторок, 2 липня, очільник Пентагона Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати Америки незабаром оголосять про надання Україні додаткової допомоги у сфері безпеки на суму 2,3 мільярда доларів. Вона міститиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot та інших систем.

Про це повідомила агенція AP із посиланням на заяву щодо додаткової допомоги, озвучену під час зустрічі Остіна з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Пентагоні.

"США найближчим часом оголосять про нову безпекову допомогу Україні на суму понад 2,3 мільярда доларів", — сказав Остін на початку зустрічі з Умєровим.

Він додав, що цей пакет надасть більше засобів протиповітряної оборони, протитанкової зброї й інших критично важливих боєприпасів, отриманих із запасів США. Журналісти зазначили, що така заява стала рішучою відповіддю на прохання Києва про допомогу в боротьбі з російськими військами.

Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що Росія скинула понад 800 потужних керованих бомб на територію України лише за останній тиждень. Він закликав західних лідерів послабити обмеження на використання західної зброї для ураження військових цілей на території Росії. Зокрема, він сказав, що Україна потребує "необхідних засобів для знищення носіїв цих бомб, зокрема, бойових літаків, де би вони не перебували".

Нагадаємо, на початку тижня з’являлася інформація про новий пакет допомоги для України на суму 150 мільйонів доларів складатиметься зі зброї та боєприпасів. Зокрема, це ракети-перехоплювачі протиповітряної оборони HAWK і артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 18:19