Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

США підготували новий пакет військової допомоги Україні: коли про нього оголосять офіційно

Новий пакет допомоги для України на суму 150 мільйонів доларів складатиметься зі зброї та боєприпасів. Зокрема, він міститиме ракети-перехоплювачі протиповітряної оборони HAWK і артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів. Адміністрація президента США Джо Байдена, ймовірно, оголосить про це в понеділок.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на двох американських чиновників. Вони пояснили журналістам, що адміністрація реагує на відчайдушні запити України про підтримку протиповітряної оборони, оскільки останніми тижнями Росія завдала ударів з повітря по українських енергетичних об’єктах.

США розпочали постачати в Україну ракети-перехоплювачі HAWK 2022 року як модернізацію зенітно-ракетних комплексів Stinger з плечового базування — меншої системи та дальності.

MIM-23 HAWK — абревіатура від Homing All the Way Killer — презентували в 1950 роках і модернізували протягом багатьох років для боротьби з перешкодами й іншими засобами протидії. Згодом його експортували до більш ніж дюжини країн.

Чиновники також розповіли медійникам, що, крім перехоплювачів HAWK і артилерійських боєприпасів калібру 155 міліметрів, пакет включатиме інші боєприпаси й обладнання для підтримки потреб оборони України. Зазначається, що пакет надійде від Presidential Drawdown Authority, механізму, який дозволяє президенту швидко передавати оборонні товари та послуги зі запасів США для підтримки союзників.

З 2022 року США надали Україні вже понад 50 мільярдів доларів військової допомоги.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що США й Ізраїль ведуть переговори щодо посилення протиповітряної оборони України. Йдеться про можливу передачу Києву восьми систем Patriot.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 07:16