Фото: Офіс президента

США виділяють Україні понад $400 тисяч: куди спрямують кошти

Сполучені Штати Америки виділяють Україні 437 тисяч доларів на реалізацію програми Організації економічного співробітництва та розвитку. Вона спрямована на підтримку реформ, відновлення та реконструкції України.

Про це повідомила прес-служба Держдепартаменту США.

"Сполучені Штати повністю підтримують програму ОЕСР для країни Україна і раді виділити 437 000 доларів США на її реалізацію. Країнова програма ОЕСР підтримуватиме порядок денний України щодо реформ, відновлення та реконструкції", — йдеться у повідомленні. 

Гроші спрямують на економічне дослідження щодо "виявлення недоліків та визначення пріоритетних реформ, необхідних для забезпечення ширших зусиль щодо відновлення".

У Держдепі також зауважили, що США вже надали 19,25 мільярда доларів бюджетної підтримки, щоб дозволити уряду України виплачувати зарплати службам реагування та урядовцям, виконувати пенсійні зобов'язання та забезпечувати роботу лікарень.

Нагадаємо, 9 червня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Його вартість становить близько 2,1 мільярда доларів.

Додамо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден переконаний, що, попри дискусії у Конгресі, американське фінансування для підтримки України продовжуватиметься.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.06.2023 16:35