Фото ілюстративне. Джерело: zn.ua

Стало відомо, скільки українці заборгували за електроенергію: сума шокує

Українці за підсумками минулого року заборгували за спожиту електроенергію вісім мільярдів гривень. При цьому, борг у 2022 році був удвічі меншим.  

Про це розповів виконавчий директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота, повідомляє "Ми-Україна".

"Якщо на кінець 2022 року заборгованість виходила чотири мільярди гривень, то в кінці 2023 році маємо вісім мільярдів гривень. Збільшилась плата за ПСО, тобто ми несемо навантаження ми повинні покрити різницю у тарифах для населення, яке не може сплачувати встановлений тариф. Тільки за січень-лютий цього року ми вже сплатили чотири мільярди, покриваючи це ПСО", розповів він. 

За словами Сироти, серед головних боржників не населення, а юридичні особи, тому їх відключатимуть від електроенергії.

"На жаль, більші нерозрахунки є у юридичних осіб, а не у населення. Населення як раз сплачує 95-93%, а саме юридичні особи не сплачують, тому було прийнято минулого року рішення щодо відключення боржників, окрім тих, хто на фронті", — сказав Сирота.

Посадовець пояснив, що несплата та спожиту електроенергію призведе до того, що в "Укренерго" не буде змоги покривати ПСО і проводити ремонтні роботи.

Нагадаємо, з 29 січня компанія-постачальник електроенергії Yasno почала відключати світло боржникам. У першу чергу "відрізати" живлення будуть злісним неплатникам. Споживачів будуть попереджати про вимкнення письмовим повідомленням щонайменше за десять робочих днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.02.2024 12:51