Фото: ВРУ

Стефанчук закликав ігнорувати від нього дзвінки та повідомлення у Telegram: що сталось

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся з проханням не відкривати повідомлення з його фейкового акаунта у Telegram. Він не користується цим месенджером вже кілька років.

Про це політик повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі! У Telegram від мого імені з фейкового акаунта розсилають фейкові повідомлення. Не відкривайте! Не беріть слухавку! Не перетелефоновуйте! Річ в тому, що я вже майже три роки не користуюсь Telegram з ідеологічних міркувань! Тому, геть шахраїв", — йдеться у повідомленні Стефанчука.

На думку очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, месенджер Telegram є загрозою для української національної безпеки. Він потребує верифікації користувачів для можливої відповідальності перед законом.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що в Україні потрібно врегулювати Telegram. У месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО.

Також голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Нагадаємо, Telegram оновив умови використання та політику конфіденційності застосунку. Відтепер месенджер передаватиме правоохоронним органам IP-адреси та номери телефонів тих, хто займається нелегальною діяльністю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2024 09:56