Фото: сторінка в Facebook Руслана Стефанчука

Стефанчук звернувся до спікера Палати представників США щодо ударів по російській території

Спікер українського парламенту Руслан Стефанчук 5 вересня провів зустріч зі своїм американським колегою Майком Джонсоном. Політики обговорили можливість зняття обмежень на удари України вглиб російської території.

Про це Стефанчук написав на своїй сторінці в Facebook.

У ході зустрічі український спікер підкреслив цінність двопартійної та двопалатної підтримки Києва та відзначив важливість безпрецедентної допомоги з боку американців.

"Ми зосередились на безпековій ситуації в Україні, розказав про останні терористичні атаки, до яких вдалась Росія. Наголосив, що критично важливо зняти всі обмеження на використання американського озброєння та отримати згоду партнерів на використання наданої нам зброї без жодних умов і обмежень", — йдеться у повідомленні Стефанчука.

Глава Верховної Ради також закликав Джонсона сприяти підтримці цього важливого питання.

На зустрічі йшлося й про список найнеобхідніших оборонних потреб сил безпеки та оборони України, питання посилення санкцій проти Росії, а також ситуації в енергетичній сфері з огляду на російські атаки по критичній інфраструктурі нашої держави.

Раніше Зеленський, звертаючись до провідних країн Заходу, теж акцентував, що Україні просто необхідний дозвіл на далекобійність. Це потрібно для того, щоби повністю захищати Україну й українців. Також українські сили варто забезпечити далекобійними снарядами та ракетами.

До речі, Україна активно працює над зменшенням вартості зброї, під час її виготовлення співпрацює з приватним сектором. Нещодавно презентували нову далекобійну ракету-дрон під назвою "Паляниця", яка коштує менше мільйона доларів.

Нагадаємо, Україна надала Сполученим Штатам Америки список цілей на території Росії для можливих ударів ракетами ATACMS. Однак у США вважають, що багато з них розташовані поза зоною дії цих комплексів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2024 18:59