На фото: російський олігарх Іван Саввіді. Джерело: twitter

Суд стягнув у дохід держави активи одного з російських олігархів: про яку суму йдеться

Вищий антикорупційний стягнув в дохід держави 100% корпоративних акцій ПрАТ "Пентопак" та дочірнього підприємства "Атлантіс-Пак Україна". Фактичним кінцевим власником цих компаній є російський олігарх Іван Саввіді.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що Саввіді, який є російським підприємцем грецького походження, причетний до антиукраїнської діяльності. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він неодноразово надавав благодійну допомогу так званій "ДНР".

За даними розслідування, ці активи, а також комплекс нежитлових приміщень, кошти на банківських рахунках на загальну суму 23,4 мільйона гривень та 345 тисячі доларів США, а також транспортні засоби були арештовані й передані в управління АРМА.

"Робота щодо виявлення російського майна в Україні триває", — додали в ДБР.

Що відомо про Івана Саввіді

Іван Саввіді  — російський підприємець грецького походження, який має тісний зв’язок з владою Росії та правлячою партією "Єдина Росія". Він є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку здійснює ідеологічну підтримку дій держави-агресора, шляхом глорифікації президента держави-агресора та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні.

Діяльність російського бізнесмена триває з 2014 року

Нагадаємо, 12 лютого Рада ЄС ухвалила постанову, що роз’яснює зобов’язання центральних депозитаріїв цінних паперів, які володіють активами та резервами Центрального банку Росії. Таким чином у Європі зробили ще один кроку назустріч Україні.

Додамо, декілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що зараз важливо конфіскувати всі заморожені активи держави-агресорки. Україна плідно працює у цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 15:30