Заповідник "Чернігів стародавній". Джерело: cheline.com.ua

Суд відхилив позови УПЦ МП щодо майна заповідника "Чернігів Стародавній"

У вівторок, 23 січня, Господарський суд Чернігівської області відхилив позовні вимоги у двох справах Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви московського патріархату. Вони стосувалися продовження договорів безоплатного користування двома об’єктами, які є пам’ятками архітектури національного значення.

Про це повідомило Міністерство культури й інформаційної політики України. Йдеться про Спасо-Преображенський собор і комплекс споруд Троїцького монастиря в межах Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів Стародавній".

У відомстві зазначили, що Управління Чернігівської єпархії Української православної церкви московського патріархату зверталося до суду з вимогами зобов’язати Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів Стародавній" продовжити договори безоплатного користування щодо цих пам’яток архітектури, які є державною власністю.

Як стало відомо в листопаді, УПЦ МП мала звільнити приміщення Здвиженської церкви в Кам’янці-Подільському. Таке остаточне рішення ухвалив Північно-західний апеляційний господарський суд.

Нагадаємо, наприкінці грудня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що народні депутати можуть проголосувати за законопроект про заборону Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) в Україні у другому читанні на початку 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.01.2024 09:07