Фото: Анна Білоус / vechirniy.kyiv.ua

Тайвань виділить велику суму для відновлення "Охматдиту" після атаки РФ

Тайвань виділить Україні 200 тисяч доларів на придбання для "Охматдиту" предметів першої потреби. Дитяча лікарня постраждала після удару російської армії 8 липня.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-службо міністерства закордонних справ Тайваню.

У відомстві нагадали, що 8 липня Росія завдала повітряного удару по Києву, внаслідок чого було завдано численної шкоди міській дитячій лікарні "Охматдит", де загинули та отримали поранення десятки невинних дітей та людей. 

"Міністерство закордонних справ рішуче засуджує звірства Росії, пов'язані з нападами на лікарні та вбивствами дітей", — йдеться у заяві МЗС Тайваню.

Як зазначає МЗС Тайваню, загалом з початку повномасштабної війни близько 1 мільйона доларів, які держава передала Україні, було використано для допомоги "Охматдиту". На них закупили медичне обладнання і не лише.

Що стосується лікарні, яка зазнала обстрілу російської артилерії, міністерство закордонних справ попросило представництво Китаю в Польщі висловити співчуття президентові лікарні та водночас оголосило про пожертву у розмірі 200 тисяч доларів США на надання необхідних медичних матеріалів, щоб лікарня придбала та продовжувала надавати необхідну допомогу. 

МЗС Тайваню ще раз закликало Росію поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, якнайшвидше припинити її агресію та відновити мир. 

"Тайвань продовжить виконувати свої обов'язки добропорядного члена міжнародної спільноти, співпрацювати з країнами зі схожими ідеалами та захищати універсальні цінності демократії, свободи, верховенства закону та прав людини", — йдеться у повідомленні МЗС країни.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава повністю відбудує лікарню "Охматдит". Відновлювальні роботи розпочнуться вже зараз.

Нещодавно посол Німеччини в Україні Мартін Єгер прокоментував ракетний удар російських окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Він заявив, що це війна проти цивільного населення. Такий вигляд, за його словами, має готовність Росії до переговорів і її бажання миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 17:51