Палац спорту в Києві, де відбувався концерт "Океану Ельзи". Скріншот із відео

ТЦК і поліція затримували чоловіків біля Палацу спорту після концерту "Океану Ельзи" (відео)

У п’ятницю, 11 жовтня, ввечері поблизу Палацу спорту в Києві працівники територіального центру комплектування разом із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи. Це відбувалося після завершення виступу гурту "Океан Ельзи".

Про це повідомило "Суспільне". Журналісти зазначили, що декількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, правоохоронці затримали й відвезли у ТЦК. Ще декільком виписали повістки та відпустили.

Деякі жінки намагалися сісти в автомобілі патрульних і ТЦК, вигукуючи, що "поїдуть із ними", однак поліцейські завадили це зробити.

Як повідомили очевидці, працівники ТЦК із поліцією чекали на відвідувачів концерту "Океан Ельзи" та перевіряли документи у чоловіків.

Як відомо, після набуття чинності оновленого законодавства про мобілізацію поліцейські мають право вимагати від військовозобов’язаних чоловіків військово-обліковий документ і документ, що посвідчує особу.

Також поліцейські можуть перевірити, чи оновив військовозобов’язаний свої дані у ТЦК. У разі, якщо ж правоохоронці з’ясують, що військовозобов’язаний перебуває у розшуку ТЦК, то вони уповноважені затримати та доставити порушника до військкомату.

Нагадаємо, що під час нападу на відомого українського блогера Ніколаса Карму у Полтаві, який здобув популярність своєю рубрикою "Скільки коштує ваш лук?", фігурував представник територіального центру комплектування. Під час конфлікту чоловік приставив до шиї блогера пістолет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2024 07:39