Мітинг у Бучачі після смерті військовозобов'язаного. Скріншот із відео

Тернопільський ТЦК оприлюднив заяву щодо смерті призовника від нападу епілепсії

Тернопільський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) відреагував на смерть військовозобов'язаного. Той помер від нападу епілепсії після декількох днів перебування у військкоматі Бучача.

Відповідний допис з’явився на Facebook-сторінці Тернопільського ТЦК і СП.

"27 лютого 2024 року 49-річному мешканцю Тернопільщини раптово стало погано, розпочалися судоми, він упав додолу на території третього відділу Чортківського РТЦК і СП. Працівники територіального центру комплектування надали йому першу медичну допомогу та викликали карету швидкої допомоги", — йдеться в повідомленні.

Працівники військкомату продовжили, що далі його доставили до Бучацької міської лікарні каретою швидкої медичної допомоги з діагнозом: напад судом амнезії епілепсії. Після цього 29-го лютого він помер у приміщенні лікарні попередній діагноз — епілепсія, судомний синдром.

"За цим фактом проводиться розслідування. З приводу трагедії співчуваємо родині померлого", — підсумували в Тернопільському центрі комплектування.

Поліція Тернопільської області перевіряє факт смерті чоловіка у ТЦК міста Бучача. 49-річний мешканець Чортківського району помер після нападу епілепсії.

Односельці померлого 29 лютого зібралися біля мерії Бучача та вимагали роз'яснень. З ними вийшли спілкуватися мер міста та військком. Сестра померлого заявила, що її брат потрапив до ТЦК ще у неділю.

"Він зателефонував, сказав, що його забрали до військкомату. Що нічого не знає, чекає. Я йому декілька разів казала — хто прийде до тебе, кажи, що в тебе епілепсія, лежав у лікарні... Брат розповів, що ніхто до нього не приходив і нічого не запитував", - повідомила жінка.

У вівторок матері чоловіка в ТЦК телефоном повідомили, що він у реанімації. Родичі поїхали до лікарні та дізналися, що чоловік у комі. 29 лютого він помер. Сестра померлого каже, що він двічі лежав у лікарні через епілепсію, про що є документи, що підтверджують.

Нагадаємо, раніше в лютому мешканець Тернополя Микола Ірзайкін помер через дев’ять днів після мобілізації. У Тернопільському обласному центрі комплектування та соціальної підтримки прокоментували трагічний інцидент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.03.2024 15:25