Дональд Трамп. Джерело: архів Білого дому

Трамп хоче мати вигляд жертви в судах: для цього використовує історію з Навальним, — ЗМІ

Кандидат у президенти США Дональд Трамп розпочав часто розповідати про історію смерті Олексія Навального в російській колонії. Її він порівнює з власними проблемами в американських судах.

Відповідний висновок зробили аналітики CNN. Трампа декілька днів критикували опоненти за його відмову засудити Путіна після того, як Навальний помер у російській колонії за обставин, які досі належним чином не пояснені.

Отримавши можливість зробити це у Fox News у вівторок, Трамп знову продемонстрував свою звичну відмову критикувати російського диктатора. Тоді колишній президент США пов'язав зі смертю Навального свої власні юридичні проблеми.

"Це політичні переслідування, вони відбуваються і в нашій країні. Ми багато в чому перетворюємося на комуністичну країну. І ви подивіться: я — провідний кандидат, мене звинуватили. Мене чотири рази притягували до відповідальності. У мене вісім або дев’ять судових процесів — усе це через факти, що я займаюся політикою", — запевняв Трамп.

Згадавши про вирок суду щодо цивільного шахрайства та про штраф у 355 мільйонів доларів, Трамп заявив: "це як приклад Навального, це зразок комунізму чи фашизму".

"Насправді авторитарні інстинкти Трампа свідчать про те, що він має більше спільного з Путіним, ніж із Навальним. Абсолютний президентський імунітет від судового переслідування, який Трамп просить надати йому у Верховного суду, та його бачення необмеженого президентства здаються ближчими до російської моделі, ніж до американської", — зазначили аналітики CNN.

Видання називає Трампа "єдиним президентом в історії США, який намагався кинути виклик волі виборців після демократичних виборів і залишитися при владі — як російський автократ".

Своєю чергою, президент Джо Байден згадав про відмову свого попередника визнати Путіна винним у смерті Навального.

"Коли Навальний помер, коли світ вважає Путіна відповідальним, Трамп не спромігся навіть засудити його. Це обурливо. Суть в тому, що республіканці повинні вирішити, кому вони служать, Дональду Трампу чи американському народу", — заявив Байден.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий поїхати на фронт з екс-президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, якщо той здійснить візит в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 21:23