Марк Рютте та Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Прем'єр Нідерландів закликав Європу припинити скиглити через Трампа, а підтримати Україну

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав країни Європи припинити скиглити через кандидата в президенти США Дональда Трампа. Він вважає, що набагато краще зосередитися на тому, що вони можуть зробити для України.

Про це повідомив Reuters.

"Ми повинні припинити стогнати, скиглити та лаяти Трампа. Це залежить від американців. Я не американець, я не можу голосувати в США. Ми повинні працювати з тим, хто перебуває на танцмайданчику", — наголосив Рютте.

За його словами, Європа в будь-якому випадку повинна витрачати більше на оборону та нарощувати виробництво боєприпасів не лише тому, що Трамп може повернутися на посаду президента США.

Прем'єр-міністр Нідерландів наголосив, що Європі необхідно збільшити підтримку України, оскільки це в її інтересах. При цьому обрання президента США взагалі не залежить від Європейського Союзу.

"І все це скиглення та стогони про Трампа. Я постійно чую це протягом останніх декількох днів. Припинімо таке робити", — зазначив Рютте.

Він додав, що після розмови з американськими політиками в Мюнхені він став "обережно оптимістичним" щодо військової допомоги Україні від США.

Нагадаємо, що вчора прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що у процесі передачі Україні сучасних винищувачів F-16 є певний прогрес. Відповідну заяву він зробив на полях Мюнхенської безпекової конференції.Зокрема, Рютте запевнив, що наразі все йде за планом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2024 14:57