Фото: Офіс президента

Зеленський провів переговори з прем'єром Нідерландів: що пообіцяв Україні Рютте

У п'ятницю, 24 листопада, президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте провели телефонну розмову щодо подальшої підтримки України. Нідерландський посадовець невдовзі залишить посаду.

Відповідний допис з'явився у соцмережі X Зеленського. Лідер України зазначив, що говорив з Рютте про зусилля для збереження єдності у Європі та важливість незмінної військової та фінансової підтримки України.

"У цьому контексті нещодавнє рішення Нідерландів надати Україні додаткові 2 мільярди євро у 2024 році є найкращим сигналом для інших партнерів. Вдячний Нідерландам за всю допомогу, а також за підтримку української формули миру та гуманітарної ініціативи", — написав Зеленський.

Своєю чергою Марк Рютте наголосив, що вони говорили про "поточну ситуацію і наближення зими". Він також запевнив, що Нідерланди солідарні з українцями та підтримують Україну у протистоянні агресії РФ.

Нагадаємо, у Нідерландах відбулися дострокові парламентські вибори. За їхніми результатами більшість набрала ультраправа Партія свободи (PVV), яку очолює проросійський політик Герт Вілдерс.

Варто відзначити, що нещодавно влада Нідерландів заявила, що планує виділити військовий пакет допомоги Україні на суму 500 мільйонів євро до середини 2024 року. Це важливий сигнал щодо того, що ця країна послідовна у своїй підтримці. Як на такі наміри вплинуть результати парламентських виборів, поки що невідомо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 17:32