Фото: Facebook-сторінка Дональда Трампа

Трамп здобув перемогу на республіканських кокусах трьох штатів

Колишній президент США Дональд Трамп 2 березня легко виграв республіканські кокуси в Мічигані, де партія розкололася через чвари, які, як побоюються деякі республіканці, можуть зашкодити його кампанії у ключовому штаті поля бою. Також політик виграв кокуси республіканців у штатах Міссурі та Айдахо.

Про це повідомляє Reuters.

У всіх трьох штатах Трамп розгромив Ніккі Гейлі, свого останнього суперника, що залишився на пост президента від Республіканської партії, що наблизило його до того, щоб стати прапороносцем своєї партії в Білому домі та до ймовірного реваншу на загальних виборах з президентом Джо Байденом.

За даними Республіканської партії штату, у Мічигані Трамп випередив Гейлі у всіх 13 округах, які брали участь у кокусах з висунення кандидатів. Загалом Трамп переміг, отримавши майже 98% підтримки: 1575 голосів проти лише 36 за Гейлі.

Піт Хукстра, голова Республіканської партії Мічигану, назвав це "приголомшливою, домінуючою перемогою".

Понад 1600 партійних інсайдерів взяли участь у президентських зборах у місті Гранд-Рапідс на заході Мічигану, де вони обирали делегатів для Трампа чи колишнього посла ООН Гейлі на національний з'їзд партії у липні. У Гейлі швидко закінчується час, щоб змінити хід перегонів за висування кандидатів від Республіканської партії. Наступним буде 5 березня, найважливіший день праймеріз, коли голосуватимуть 15 штатів та одна територія.

Маючи за плечима перемоги в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді, на Віргінських островах США, у Південній Кароліні, а тепер і в Мічигані, Міссурі та Айдахо, Трамп є безперечним лідером у перегонах, а Гейлі тримається завдяки підтримці з боку зацікавлених донорів як альтернатива колишньому президентові.

Раніше колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі заявляла, що отримання президентської номінації Дональдом Трампом від Республіканської партії може мати негативні наслідки для Сполучених Штатів Америки. Такий сценарій може стати "самогубством" для наддержави.

Також повідомлялось, що кандидат у президенти США Дональд Трамп розпочав часто розповідати про історію смерті Олексія Навального в російській колонії. Її він порівнює з власними проблемами в американських судах.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий поїхати на фронт з екс-президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, якщо той здійснить візит в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2024 09:21