Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп зробив гучну заяву про Курську операцію України, натякнувши на можливість Третьої світової війни

Операція в Курській області загрожує початком Третьої світової війни. Тому війну між Росією й Україною треба якомога швидше закінчити.

Про це заявив кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп під час виступу перед Асоціацією Національної гвардії США в Детройті.

Він висловив упевненість, що він єдиний, хто може дати обіцянку закінчити війну між Росією й Україною, а також запобігти "Третій світовій війні". Коментуючи таку можливість, він згадав про "прорив у Росії", маючи на увазі українську операцію на території Курської області.

"Подивіться, що відбувається в Україні. Вони наступають в Росії. Ви отримаєте Третю світову війну", — заявив він.

Кандидат від республіканців знову пообіцяв закінчити війну в Україні після перемоги на виборах.

"Ще до того, як я прибуду до Овального кабінету невдовзі після перемоги на президентських виборах, я врегулюю жахливу війну між Росією та Україною, і я зроблю це дуже швидко", — вкотре запевнив усіх Трамп.

Раніше американські журналісти писали, що Україна на тлі операції в Курській області активізувала прохання до адміністрації Байдена дозволити бити ATACMS по аеродромах російської авіації на території Росії. У Пентагоні заявили, що просування України в Курській області узгоджується з політикою США, але додали, що й надалі не підтримують далекобійні удари по території Росії.

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" Дональда Трампа. Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 14:38