Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Ще одна країна приєдналася до Коаліції дронів

Данія приєдналась до коаліції дронів, яку очолюють Латвія, Велика Британія та Україна. В її межах Київ отримає мільйон малих ударних дронів протягом найближчого року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони Данії, міністр оборони Троелс Лунд Поульсен у середу, 10 липня, підписав угоду про міжнародну співпрацю з безпілотників.

Зазначається, що серед іншого, країни-учасниці можуть співфінансувати спільний пул для закупівлі малих ударних безпілотників для України. За словами міністра, ситуація в Україні залишається дуже серйозною, саме тому, Київ потребує постійної та масової підтримки з боку союзників.

"Данія пообіцяла підтримувати оборонну боротьбу України протягом наступних десяти років. Цією угодою ми посилаємо потужний сигнал, що ми дотримуємося свого слова. Безпілотники мають вирішальне значення для оборонної боротьби українців, і тому міжнародна співпраця в коаліції безпілотників є такою важливою", — наголосив Поульсен.

Також він наголосив, що використання безпілотників на війні значно зросло. Тому важливо, щоб Україна отримала безпілотники, які їй потрібні для протидії російській агресії.  

"Данія готова інвестувати масштабні та довгострокові кошти в українську оборонну боротьбу. Їхня боротьба за свободу все ще є нашою боротьбою", — додав міністр.

Також варто наголосити, що до Міжнародної коаліції дронів входять такі держави, як: Австралія, Канада, Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Україна, Польща, Швеція, Італія та Велика Британія.

Нагадаємо, у червні уряд Латвії підготував другу партію дронів для України. Їх закуплено в межах національних зусиль. Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс зазначив, що важливо, аби різні міжнародні компанії були зацікавлені в цій програмі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 15:05