Самохідна артилерійська установка "Богдана". Фото ілюстративне. Джерело: "АрміяInform"

Данія виготовлятиме самохідні гаубиці "Богдана" для українських військових

Данія виробить і передасть Україні самохідні гаубиці "Богдана" вже найближчим часом. Передбачається, що для початку таки артилерійських установок, які профінансує Копенгаген, буде 18.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Данії.

"Данія робить безпосередній внесок в українську оборонну промисловість, надаючи як фінансове пожертвування артилерійські знаряддя "Богдана", зроблені в Україні. Це важливий крок у майбутніх зусиллях щодо пожертвувань і в будівництві української оборонної промисловості", — йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що йдеться про першу партію в 18 одиниць. Зазначається, що артилерійські гармати, профінансовані Данією, доставлять в Україну вже найближчими місяцями.

"Коли я був в Україні цієї весни, щоби відвідати низку підприємств оборонної промисловості у Києві, то переконався в можливостях підтримки України через придбання безпосередньо через українську оборонну промисловість", — розповів міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Таким чином, за його словами, Копенгаген гарантує, що обладнання, необхідне на фронті, можна виготовити та доставити швидко.

"Це дає деякі очевидні логістичні переваги та допомагає будувати оборонну промисловість України. Тут артилерійські знаряддя українського виробництва відіграють центральну роль в якості пілотного проекту", — додав він.

Міністр висловив сподівання, що більше країн наслідуватимуть данську модель закупівель в Україні.

"Можливості українців виробляти обладнання більше, ніж фінансування, яке вони мають зараз. Тому існує великий потенціал для подібних угод щодо виробництва більшої кількості обладнання в Україні та водночас допоможе збудувати оборонну промисловість в Україні", — підсумував очільник данського міноборони.

Нагадаємо, вчора державний секретар США Ентоні Блінкен заявив на громадському форумі НАТО, що Україна найближчим часом отримає літаки F-16 від Нідерландів та Данії. Довгоочікувані винищувачі уже перебувають у дорозі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.07.2024 12:38