Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Ще одна європейська країна на офіційному рівні дозволила своїй армії готувати українських військових

Болгарська влада офіційно дозволила військовослужбовцям болгарських збройних сил брати участь у місії НАТО NSATU. Йдеться про підготовку та надання допомоги Україні в галузі безпеки.

Про це повідомила прес-служба уряду Болгарії.

"Ухваленням цього рішення наша країна чітко засвідчує свою відданість підтримці України, відстоюванню євроатлантичних цінностей і підтверджує солідарність з Альянсом у спільних зусиллях із підтримки міжнародного миру та безпеки", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що з огляду на близькість війни в Україні до кордонів Болгарії та важливість цього конфлікту для безпеки Європи "внесок нашої країни до NSATU відповідає зусиллям інших держав-членів Альянсу".

Щоправда, наразі невідомо, скільки болгарських військовослужбовців залучать до навчання українських військових.

Як відомо, на саміті НАТО в липні країни-члени Альянсу погодили створення структури з надання допомоги та тренування Україні в галузі безпеки — NSATU. Структура займатиметься координацією надання військової техніки та тренувань для України від країн-членів і партнерів Альянсу.

Планується, що NSATU діятиме на території країн-членів НАТО та підтримуватиме самооборону України відповідно до Статуту ООН.

Раніше, в перший день серпня, стало відомо, що Болгарія розширює програму гуманітарної допомоги для переселенців з України. Уряд країни продовжив схему державної підтримки для розміщення біженців до кінця 2024 року.

Нагадаємо, що на липневому саміті НАТО у Вашингтоні Болгарія виступила з пропозицією розпочати мирні переговори між Російською Федерацією й Україною. Вони повинні відповідати Статуту ООН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 23:34