Фото: Міненерго

У Міненерго пояснили, що буде з цінами на електроенергію восени

Міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, чи збільшаться ціни на електроенергію для споживачів восени та які суми будуть надходити українцям у платіжках під час опалювального сезону.

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Очільник Міненерго запевнив, що до кінця опалювального сезону 2024 року тарифи змінювати не будуть. Восени громадяни платитимуть за електричну енергію 2,64 грн за кіловат-годину, незалежно від обсягів споживання.

Водночас Галущенко не виключає і того, що тарифи можуть переглянути, проте він сподівається на проходження найближчого опалювального періоду із затвердженим тарифом у червні 2023 року.

"Ми поки що не плануємо чергове збільшення тарифу. Ми дуже сподіваємося, що з цим тарифом пройдемо весь опалювальний сезон", — зауважив глава відомства.

Зауважимо, за даними Державної служби статистики, станом на червень 2023 року в Україні значно зросли ціни на послуги житлово-комунального господарства. Загальне здорожчання склало 15,2%. Найбільше підвищилися розцінки на електрику — одразу на 69,7%. На другому місці — прибирання сміття (17,1%). Утримання та ремонт житла також зросли у ціні: розцінки на ці послуги збільшились на 12,6%.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні стартує опалювальний сезон. Хоч більшість субсидій на житлово-комунальні послуги будуть перепризначені автоматично, провести контроль виділення державних коштів необхідно. Так, українці можуть навіть не виходячи з дому дізнатися, чи нараховано їм субсидію. В режимі онлайн також можна дізнатися про її розмір. Для цього необхідно зайти на портал Міністерства соціальної політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.08.2023 04:45