Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

Що допоможе уникнути великої війни у Європі: Дуда у заяві згадав Україну та США

Єдина надія на перемогу України у боротьбі з Російською Федерацією полягає у продовженні допомоги від Сполучених Штатів Америки. Також у такий спосіб вдасться уникнути спалаху в Європі великої війни.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда в ефірі Fox News.

Лідер Польщі наголосив, що ухвалення американським Конгресом додаткового фінансування допомоги Україні є "єдиною надією на перемогу країни у війни з Росією". Дуда також переконаний, що це є "способом уникнути більшої війни та необхідності участі в ній американських військових".

"Якщо РФ виграє цю війну та нападе на іншу країну, це означало б ризик ще однієї великої війни в Європі. Тож лише США можуть допомогти уникнути спалаху такої війни, надаючи підтримку Україні", — додав Дуда.

Варто зазначити, що ISW продовжує вважати, що західна допомога Україні залишається вирішальною, оскільки нездатність України стримати російську армію може дозволити російським військам просунутися до західної України вздовж кордону з країнами НАТО, що, швидше за все, поставить перед НАТО складне завдання та нові дорогі оборонні вимоги.

Раніше Bild повідомляв, що збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 15:42