Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Що хорошого для України від зустрічі Байдена та Сі Цзіньпіна: висновок Зеленського

Зустріч президента США Джо Байдена з лідером Китаю Сі Цзіньпіном на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва принесла позитивні сигнали для України. 

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, пише 20 minutes. Глава України наголосив, що зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна була "хорошою" для України, яка протистоїть агресії Російської Федерації.

"Ми розуміємо, що цей факт є корисним для нас — їхня зустріч", — сказав український президент.

Зеленський також додав, що не може підтвердити, чи обговорювали Байден з Сі війну в Україні. Водночас президент України зазначив, що вторгнення Росії мало "так чи інакше розглядатися під час переговорів між лідерами супердержав".

Нагадаємо, китайський лідер Сі Цзіньпін 15 листопада прибув у Сан-Франциско, де на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва провів зустріч із президентом США Джо Байденом. Це була їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.

Після двосторонніх перемовин Джо Байден та Сі Цзіньпін підбили підсумки переговорів. Лідер США заявив, що під час зустрічі зі Сі Цзіньпіном був досягнутий "реальний прогрес". Також сторони домовилися про тісну співпрацю на декількох напрямках. Йдеться, зокрема про відновлення військової взаємодії між державами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 11:04