Фото: Мілош Вазура. Джерело – "Спортски Журнал"

"Що зробила Україна з агресією НАТО проти нас?" У "Партизані" відзначились скандальною заявою

Генеральний директор "Партизана" Мілош Вазура відповів тренеру київського "Динамо" Олександру Шовковському, який заявив, що віце-чемпіон Сербії зробив ворожий жест щодо України, провівши нещодавно товариські матчі в Москві. Представник сербського клубу зазначив, що Київ спостерігав за "агресією НАТО" під час бойових дій у 1999 році.

Про це повідомляє "Спортски Журнал".

Вазура наголосив, що тренер киян Олександр Шовковський відзначився "неспортивним ставленням" до Сербії, адже Белград не відмовився від визнання територіальної цілісності України. 

"Ми маємо відповісти, запитавши, що зробила Україна щодо агресії НАТО проти нашої країни, і що нам слід робити і як ми маємо на них реагувати?" — сказав Вазура у заяві, поширеній для сербських ЗМІ.

Він також запитав, "чому хтось ставить себе на п'єдестал морального судді та судить виходячи з цього про справи та поведінку сербів і дає нам уроки без жодних аргументів?!" 

"Чи засудили вони колись цю агресію, чи дистанціювалися від злочинів, вчинених проти нас? Чому таке судження та осуд поширюється і на спортивні поля? Цьому не місце у спортивних змаганнях. Сербія послідовно тримається осторонь усіх військових конфліктів і наполегливо проповідує мир", — додав Вазура.

Заява Шовковського перед матчем з "Партизаном"

Перед поєдинком кваліфікації Ліги чемпіонів із сербським "Партизаном" головний тренер "Динамо" Олександр Шовковський засудив суперника за поїздки до Москви.

"Ми з величезним, мʼяко кажучи, нерозумінням сприйняли поїздку "Партизана" до Москви на товариський "братський" турнір, де вони провели серію матчів проти місцевих клубів та висловлювали знаки солідарності з тими, хто веде проти нас агресивну та загарбницьку війну, окуповуючи наші землі, руйнуючи наші міста, села, вбиваючи та калічачи наших людей і дітей. Особливо не зважаючи на чітке рішення УЄФА виключити російські клуби з усіх міжнародних змагань під її егідою, яке було негайно ухвалено після повномасштабної агресії Росії.

Ми спеціально не робили жодних публічних заяв з цього приводу, щоб не розпалювати ворожнечу перед матчем. Проте, з урахуванням всіх вищезгадані обставини, ми вимушені відмовитися від усіх офіційних заходів. Наша позиція базується виключно на діях "Партизана", що поїхав на цей турнір до країни, яка атакує та вбиває громадян нашої країни. Ми вважаємо, що ці дії не є дружніми стосовно нашого клубу та країни", — сказав Шовковський.

Нагадаємо, 23 липня у першій грі другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів київське "Динамо" розгромно перемогло сербський "Партизан". Матч проходив в польському Любліні та завершився з рахунком 6:2 на користь українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.07.2024 10:59