Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена назвали умову для вступу України в НАТО

Щоб вступити у Північноатлантичний альянс Україна має виграти війну з Росією. Сполучені Штати Америки роблять усе можливе, щоб впевнитись, що українці зможуть це зробити.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

За словами посадовця, НАТО та США відразу заявляли, що для вступу в Альянс Київ має здобути перемогу у війні з російськими окупантами. Він наголосив, що після закінчення війни в України все одно залишиться протяжний кордон із РФ, а тому буде залишатися постійна загроза безпеці для українського народу. 

"Є багато речей, які мають бути зроблені, перш ніж вони зможуть приєднатися до Альянсу, як і будь-який інший член Альянсу", — зазначив Кірбі.

Також він додав, що поки союзники працюють над забезпеченням всього необхідного, Україні допоможе себе захистити двостороння угода про безпеку. Водночас Кірбі додав, що вірить у те, що членство в НАТО є майбутнім України.

"Вони можуть подати заявку на вступ до Альянсу. І ми вважаємо, що НАТО — це майбутнє України, і ми будемо працювати з ними на кожному кроці, щоб цього досягти", — наголосив посадовець.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявляла, що, якщо військова допомога для України буде скорочена, то російські війська стоятимуть на польському кордоні. У такому випадку війна може швидко поширитись на територію Європейського Союзу та країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 09:53