Фото: голова МЗС Болгарії Іван Кондов. Джерело – censor.net

У Болгарії пояснили, чому Україна повинна стати повноправним членом НАТО

Очільник міністерства закордонних справ Болгарії Іван Кондов переконаний, що країни-члени НАТО будуть в безпеці лише тоді, коли Україна стане повноправним членом Північноатлантичного альянсу.

Його цитує прес-служба міністерства закордонних справ Болгарії.

Кондов взяв участь у Трансатлантичній вечері, влаштованій держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Він заявив, що важливість і сила НАТО виявилися фундаментальним фактором безпеки у світлі сьогоднішніх викликів і мало хто міг передбачити це 20 років тому.

Глава болгарського МЗС також зазначив, що всі країни-члени будуть у повній безпеці, коли Україна стане повноправним членом НАТО.

У своєму виступі міністр закордонних справ Болгарії також наголосив, що зміцнення східного флангу НАТО та зміцнення безпеки Чорноморського регіону мають велике значення для безпеки. Він також відзначив зусилля Болгарії у цьому напрямку.

Нагадаємо, очільник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку заявив, що запрошення України в НАТО з чітким баченням кроків присутнє у плані перемоги президента Володимира Зеленського. Це повинно забезпечити справедливий та тривалий мир.

Своєю чергою лідер України Володимир Зеленський переконаний, що війна з Російською Федерацією "ближча до завершення", ніж багато хто вважає. Президент закликав союзників зміцнити українське військо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 11:30