Фото: Twitter Ердогана

У Британії розповіли, який політик може повернути Путіна до "зернової угоди"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган здатен повернути Росію до переговорів щодо продовження "зернової угоди". Це допоможе позбавити людей від голоду.

Таку заяву зробив голова МЗС Британії Джеймс Клеверлі, пише Anadolu.

"Я справді сподіваюся, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зможе переконати Росію у важливості Чорноморської зернової ініціативи, адже вона допомагає позбавити людей від голоду та знизити міжнародні ціни на зерно", — сказав міністр.

Клеверлі додав, що Ердоган виконав неймовірно важливу роботу від імені багатьох людей у ​​всьому світі, беручи участь разом з Організацією Об’єднаних Націй у забезпеченні "зернової ініціативи".

Глава МЗС Британії також звинуватив Росію у використанні голоду в усьому світі для політичного впливу.

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

Крім того, посольство Росії в Білорусі передало Україні ноту щодо "зернової угоди", в якій заявило, що вона має бути повністю припинена з 18 липня. У документі, зокрема, сказано, що РФ офіційно заперечує подальше продовження "зернового договору" після закінчення її терміну дії.

Водночас 19 липня російський диктатор Володимир Путін заявив, що його держава повернеться до "зернової угоди" лише у разі повного виконання її умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2023 06:17