Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

У британській розвідці розповіли, чому залізниця до Бердянська, яку будує Росія, вразлива для ударів ЗСУ

Залізниця, яку Росія будує на окупованих територіях України, буде вразливою для обстрілів Збройних сил України. Особливо це стосується високоточних ударів.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Російський диктатор Володимир Путін 18 березня заявив про будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону, що на Півдні Росії, через тимчасово окуповані території України до Криму. За словами Путіна, перша гілка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська.

Однак британські розвідники розрахували, що залізниця проходить якраз через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності. Нову залізничну гілку на Південь від Донецька довжиною маже 60 кілометрів будували вісім місяців.

"Це майже напевно один із найбільших інфраструктурних проектів, які Росія здійснила на тимчасово окупованих територіях України. Він відновлює залізничне сполучення, яке перервалося через бойові дії за межами Донецька", — зазначили британські фахівці.

При цьому в Міністерстві оборони Великої Британії зауважили, що однією з цілей Російської Федерації стане підтримка активності в Маріуполі. Британські розвідники заявили, що росіяни, ймовірно, захочуть відновити "Азовсталь" та інші об'єкти, які зруйнували 2022 року.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, наприкінці грудня стало відомо про те, що російські загарбники розпочали будівництво нової залізничної дороги на тимчасово окупованих територіях. Вони роблять це з метою сполучення тимчасово окупованих територій із Росією та щоби транспортувати військові вантажі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 13:57