Прихильник "Ласкового мая" зі Львова. Скріншот із відео

У центрі Львова місцевий мешканець слухав пісні гурту "Ласковый май" і сперечався з поліцейськими (відео)

У Львові знову непорозуміння на мовному ґрунті. Після скарг небайдужих громадян і сусідів патрульна поліція затримала місцевого мешканця, який увімкнув пісні гурту "Ласковый май" у центрі міста.

На зауваження очевидців чоловік відреагував з агресією, тому на місце інциденту викликали поліцейський патруль. Правоохоронці пропонували молодому чоловіку добровільно поїхати у дільницю, але чоловік той продовжував скандалити. Тож довелося змусити його сісти в машину патрульної поліції.

Як відомо, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львові й області затвердили на сесії Львівської обласної ради ще у вересні 2018 року. Однак час від часу трапляються конфліктні ситуації із цього приводу. Деколи доходить до скандалів.

Зокрема, в червні неповнолітній хлопець співав пісні Віктора Цоя у центрі Львова. Йому зробила зауваження народний депутат від фракції "Голос" Наталія Піпа. Проте молодик відповів по-хамськи з нецензурною лексикою. Інцидент набув певних масштабів, у підсумку за хлопця заступився колишній радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Словесний конфлікт тягнувся доволі довго.

У травні теж у центральній частині Львова група молодиків зі Сходу та Півдня України гучно слухали в машині музику російського пропутінського виконавця Григорія Лепса. У відповідь на зауваження вони лізли битися, намагаючись відібрати телефон в активіста, який знімав інцидент. У підсумку їх затримала патрульна поліція.

В Україні у червні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про заборону російської музики у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг і в медіа. Щоправда, штраф невеликий - до 70 гривень.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня київський таксист відмовився обслуговувати пасажирок українською мовою після того, як вони попросили це зробити. Чоловік припинив поїздку та виставив речі жінок із багажника. Він назвав їх "бальнимі людьмі" та вигнав з автомобіля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.11.2023 15:23