Скріншот з відео

У Черкасах сталася бійка за Свято-Михайлівський собор: на місці працює поліція (відео)

Після заяви капелана про перехід Свято-Михайлівського собору у Черкасах до Православної церкви України біля храму виникла бійка між вірянами обох конфесій.

Про це повідомляє "Суспільне". На місці конфлікту між парафіянами прибули поліція та медики, до них звернулися кілька людей.

На оприлюднених кадрах видно, як люди лупцюють одне одного палицями та жбурляють різні предмети. У бійці використовуються навіть лави храму.

Реакція правоохоронців

Поліція Черкащини документує обставини конфлікту біля Свято-Михайлівського собору. До правоохоронців надійшла інформація про скупчення людей на території храму. Вони прибули на місце події з метою забезпечення громадського порядку, документування правопорушення та встановлення усіх учасників інциденту. На місці працюють слідчо-оперативні групи.

Нагадаємо, згідно з результатами всеукраїнського опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології, в Україні закон про заборону релігійних організацій, пов'язаних із Росією, підтримують 80% українців. Ще 4% громадян не визначилися зі своєю думкою.

Нещодавно президент Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із представниками Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій. Вони обговорили законопроект, який обмежить вплив російської церкви на українські релігійні організації. Після цього, наступного дня, Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій повідомила, що підтримує законодавчу ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Російською православною церквою.

Вже 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.10.2024 10:36