Фото: Міненергетики

У Чорному морі протаранили російське судно зі скрапленим газом: що відомо

У четвер, 9 листопада, у Чорному морі поблизу узбережжя Болгарії пором "Славянин" під російським прапором отримав бортову пробоїну. Судно перевозило залізничні цистерни зі скрапленим газом.

Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики в Telegram. 

"Пором "Славянин" під прапором Росії отримав бортову пробоїну в Чорному морі в районі болгарського мису Шабла", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що бортове пошкодження було отримане після зіткнення з іншим судном — New Raouf під прапором Республіки Палау, яке продовжило свій шлях у бік Туреччини та зараз перебуває неподалік від входу до Босфору.

"Російський пором отримав крен (затоплено три баластні цистерни) і повернувся в болгарський порт Варна для обстеження", — заявили у міністерстві.

За даними болгарських ЗМІ, власником судна є ліберійська New Raouf Shipping Ltd, оператором — румунська Daytona Management. Варто додати, що пором "Славянин" курсує близько 10 років на лінії Варна — Кавказ, перевозячи залізничні цистерни. Проте незрозуміло, що він робив біля Шабли/Тюленово, тому що лінія до порту Кавказ, проходить по прямій більш у східному напрямку, тоді як російське судно рухалося дещо північніше.

Нагадаємо, 4 листопада Україна вперше в історії знищила ракетний корабель ворога, який ще навіть не спустили на воду із заводу. ЗСУ завдали успішних ударів по ракетному корвету "Аскольд" під час атаки на завод "Затока" у тимчасово окупованій Керчі.

Додамо, 11 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі вибухнув корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державін". Під час повномасштабної війни в Україні у червні 2022 р. "Павло Державін" посилив своє озброєння встановленим на кормі зенітним ракетним комплексом "Тор-М2КМ".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.11.2023 21:44