Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

У CША шукають нові можливості для фінансування України

Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі повідомив, що в уряді США шукають додаткові можливості для фінансування допомоги Україні. Зокрема, ведуть перемовини із союзниками та партнерами щодо можливих внесків.

Про це він розповів у інтерв’ю "Голосу Америки".

За словами радника Білого дому, наразі триває робота із Конгресом стосовно забезпечення додаткового фінансування України, а також ведеться діалог із союзниками та партнерами щодо формування можливих внесків.

"Це не значить, що вони їх не роблять вони роблять. Але ми хочемо подивитися, що додатково можна зробити. І, звісно, ми шукаємо всередині нашої власної системи, всередині нашого власного уряду та всієї адміністрації, чи є іще щось, що ми могли б зробити, щоб підтримати Україну. Але жодне із цих зусиль не зможе замінити обсягу, масштабу, який нам забезпечило б схвалення запиту на додаткове фінансування", зазначив Кірбі.

На питання журналіста, чи вірить він у схвалення Конгресом допомоги України, радник Білого дому заявив, що все залежить від спікера палати представників США Майка Джонсона. 

"Важко сказати з упевненістю. Це насправді залежатиме від спікера Джонсона. Ми знаємо, і спікер Джонсон знає: якщо він винесе це на голосування, законопроект отримає схвалення. Є достатня двопартійна підтримка цього, в обох партіях. Тут немає питань. Справжнє питання: чи винесе він це на голосування? І тільки він може відповісти на це питання", переконаний радник Байдена. 

Кірбі висловив упевненість, що успіх України у війні проти Росії забезпечує і національну безпеку Сполучених штатів.

"Від цього, знову ж таки, виграє наша національна безпека, адже ситуація на європейському континенті змінилася. Якщо ми просто облишимо це і дозволимо Путіну завоювати Україну, чого він все ще хоче, тоді він опиниться на порозі НАТО", сказав Кірбі. 

Нагадаємо, у Білому домі переконані, що глава Кремля Володимир Путін має безперечну вигоду від того, що американський Конгрес зволікає з ухваленням допомоги для України. Саме це Російська Федерація активно використовує на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 07.03.2024 11:00