Метью Міллер. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Держдепі США заявили, що Україні не потрібен дозвіл на удари по Росії, але є важливий нюанс

Україні не потрібен дозвіл від Сполучених Штатів Америки для того, щоби атакувати військові цілі в Росії. Але це варто робити зброєю власного виробництва.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу. Він зазначив, що Україна суверенна держава та може використовувати зброю, яку виготовила сама.

"Якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, то ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту", — додав Міллер.

За його словами, США "завжди дивляться на додаткові інструменти", які можуть надати Україні. При цьому він прямо не відповів на запитання журналістів, чому США не знімають обмеження на далекобійні удари вглиб Росії американським озброєнням.

"Ми розглядаємо всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку ми надаємо Україні в цілому. Коли ми затверджуємо будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, ми дивимося, як це вплине на все поле бою та всю стратегію України", — зауважив речник.

Метью Міллер підсумував, що це те, що США продовжать робити. Він також акцентував, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США президент Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

Нагадаємо, за підсумками участі у Генасамблеї ООН очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що країни Заходу повинні дозволити українській армії завдавати ударів вглиб Російської Федерації переданим озброєнням. Проте одностайної згоди з цього питання у союзників наразі немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.10.2024 07:37