Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Джерело: Facebook-сторінка Андрія Демченка

Прикордонники пояснили, чи несуть загрозу для України спільні білорусько-російські навчання

Розвідка стежить за військовими навчаннями, які наразі проходять на території Білорусі. Йдеться про спільні білорусько-російські навчання військово-повітряних сил, що триватимуть до 31 травня. 

Про це заявив в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він наголосив, що за останній час на кордоні з Білоруссю не було жодних інцидентів, та додав, що у РФ немає на території Білорусі сухопутних підрозділів, які б могли нести загрозу нашій країні. Наразі за тим, що відбувається на території сусідньої країни, в тому числі за проведенням будь-яких навчань, стежать підрозділи розвідки як Міноборони, так і ДПСУ.

"Зараз там проводяться спільні навчання, і розвідники стежать за цим, щоб розуміти наскільки вони можуть нести загрозу Україні, але на цей час якоїсь зміни ситуації ми не відмічаємо", — наголосив Демченко.

Раніше, а саме 27 травня, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що за останні дні до Білорусі прибули вісім російських бойових вертольотів Мі-24 та Мі-8. Там запланували спільні російсько-білоруські льотні навчання.

"Сумарно 25 травня в "Барановичі" зі Сєщі (Росія) прибуло вісім вертольотів Мі-24 та Мі-8 Військово-космічних сил Росії", — додали в моніторинговому каналі.

Нагадаємо, 26 травня Андрій Демченко заявив, що окупанти тримають свої підрозділи поблизу кордону з Сумською областю. Проте для наступу цих сил замало. За словами речника, рашисти можуть повторити такий же сценарій, який зараз відбувається на Харківщині. Однак успіху ворог не матиме.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 00:17