Фото ілюстративне зі соцмереж

У ДПСУ розповіли, скільки людей перетнули кордон за передріздвяний тиждень

За передріздвяний тиждень український кордон перетнули понад 750 тисяч людей, з яких більшість — майже 394 тисячі — на в’їзд в Україну. Найбільше охочих перетнути кордон фіксували в передріздвяну суботу, 23 грудня.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

"Загалом 23 грудня державний кордон перетнуло понад 141,5 тисячі людей, при цьому майже 80 тисяч — на українсько-польській ділянці", — йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначили, що це один із найвищих показників пасажиропотоку через державний кордон України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Для прикладу, 2022 року за добу перед Святвечором державний кордон України перетнуло на 19,2 тисячі людей менше.

У відомстві також наголосили, що безпосередньо перед Різдвом пасажиропотік зменшився, але все ще залишається високим. Упродовж 24 грудня 2023 року на кордоні оформили понад 111 тисяч людей, з яких понад 66 тисяч — на в’їзд.

"Зважаючи на те, що зараз в багатьох країнах, де тимчасово проживають українці, тривають різдвяно-новорічні канікули, кількість людей, які перетинають кордон, може залишатися високою. Наголошуємо, що найбільший пасажиропотік фіксується у пунктах пропуску на кордоні з Польщею. Рекомендуємо подорожувальникам, за можливості, прокладати маршрути через пункти пропуску, які менше завантажені", — підсумували в ДПСУ.

Інфографіка: ДПСУ

Інфографіка: ДПСУ

Нагадаємо, що в неділю 24 грудня відновили рух вантажівок через пункт пропуску "Медика — Шегині" на кордоні з Польщею. Польські фермери завершили акцію протесту на цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.12.2023 16:12