Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У Франції здивували заявою, що їхні інструктори перебувають в Україні вже давно

Французькі військові інструктори працюють в Україні ще з початку повномасштабного вторгнення Росії. Офіційне підтвердження такого факту вплине тільки на збільшення їхньою кількості.

Про це заявив колишній командувач полку морської піхоти Франції Пер де Йонг в інтерв'ю виданню Valeurs Acteurs. Він зазначив, що французькі інструктори супроводжували гаубиці Caesar на кожному етапі до прибуття на фронт в Україну.

За словами Йонга, офіційне оголошення щодо відправлення французьких інструкторів вплине лише на зростання їхньої кількості. Він припустив, що Еммануель Макрон 6 червня під час урочистих заходів із нагоди 80 річниці висадки союзників у Нормандії офіційно оголосить, що Франція відправляє військових інструкторів в Україну.

Колишній командувач французьких морпіхів також розповів, що після перетину українського кордону військова техніка майже не зупиняється перед прибуттям на фронт, оскільки стає дуже вразливою для російських атак.

При цьому французькі інструктори, які супроводжують зброю, тренують українських артилеристів під час їхнього руху, "іноді на узбіччі дороги".

Крім того, військові Франції супроводжують тих воїнів Збройних сил України, які пройшли навчання у країні для того, аби упевнитися у правильному засвоєнні матеріалу.

Нагадаємо, декілька днів тому анонімний французький офіцер військової авіації розповів журналістам, що висловлювання французького лідера Еммануеля Макрона про те, що Київ повинен мати право обстрілювати військові об'єкти на території Російської Федерації, — це ніщо інше, як дозвіл на удари по аеродромах окупантів ракетами Scalp.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 09:11