Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

У Генштабі розповіли, скількох українських військових підготували у країнах-союзниках

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну підготовку на території країн-партнерів пройшли понад 100 тисяч військовослужбовців Сил оборони України.

Про це заявив заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генштабу Збройних сил України Євген Межевікін під час брифінгу в "Укрінформі" на тему "Зміни в організації підготовки в Збройних силах України".

"За 2022, 2023, 2024 рік на території країн-партнерів підготовку пройшли понад 100 тисяч військовослужбовців за різними напрямками підготовки, розпочинаючи від базової, фахівці різних видів / родів військ, підготовка лідерів, злагодження штабів тощо. Тобто дуже великий обсяг роботи на себе взяли наші партнери", — зазначив він.

За його словами, співпраця з країнами-членами НАТО та партнерами в напрямку підготовки українських військових триває та розвивається.

"І це яскраво підтверджує, що Україна не одна в боротьбі проти російського агресора", — додав він.

Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив під час прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів Євросоюзу із закордонних справ у Люксембурзі заявляв, що Європейський Союз ще на два роки продовжить місію з навчання військовослужбовців Збройних сил України.

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що болгарська влада офіційно дозволила військовослужбовцям болгарських збройних сил брати участь у місії НАТО NSATU. Йшлося про підготовку та надання допомоги Україні в галузі безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 16:21