У київських аеропортах прикордонники виявили 14 підроблених сертифікатів

30 ЖОВТНЯ 2021 14:29

За минулу добу прикордонники ОКПП "Київ" виявили 14 підроблених сертифікатів, 12 у пункті пропуску "Бориспіль" та 2 у пункті пропуску "Київ"(Жуляни). Використовують пркиордонники цю систему з кінця літа цього року.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ОКПП "Київ" ДПСУ.

"За минулу добу прикордонники ОКПП "Київ" виявили 14 підроблених сертифікатів, 12 у пункті пропуску "Бориспіль" та 2 у пункті пропуску "Київ"(Жуляни). Всього від початку використання системи SafeBorder прикордонники виявили понад 300 підробок", - йдеться в повідомленні.

Мова йде про пункти пропуску "Бориспіль" та "Жуляни".

За допомогою програмного забезпечення SafeBorder прикордонники здійснюють електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби. Сканування QR-коду займає всього кілька секунд, що значно пришвидшує проходження контролю та допомагає виявляти недійсні документи.

За використання завідомо підробленого документа – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Фото ДПСУ.

Також читайте: Через недбалість митника держава втратила 16 млн гривень

Суспільство, 30.10.2021 14:29