Фото ілюстративне. Джерело: kyiv24

У Києві до тепла під'єднали 44 заклади соціальної сфери, — КМДА

Серед об’єктів, які під'єднали до тепла в Києві, — 20 медичних закладів, зокрема, дев’ять стаціонарних, дві школи, вісім дитячих садків, 14 адміністративних будівель і закладів соціально-побутового напряму. Це відбувається на основі індивідуальних заявок керівників.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації. Там нагадали, що цей процес розпочався у столиці 9 жовтня. Тож до тепла підключають об’єкти соціальної інфраструктури — лікарні, школи, садки.

"Щодо комунальної сфери, житлових будинків — ми орієнтуємось на погоду, щоби раціонально витрачати тепло. Коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання, розпочнемо під'єднувати й комунальні будівлі. Тоді ж і будинки ОСББ, ЖБК, відомчі — за їх індивідуальними заявками", — пояснив міський голова Києва Віталій Кличко.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр із відновлення — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що станом на початок жовтня в Україні до опалювального сезону готові понад 99% об'єктів житлово-комунального господарства. У деяких громадах вже розпочинають підключати до опалення соціальні обʼєкти, а за декілька днів тепло подаватимуть до багатоквартирних будинків.

Кубраков також додав, що за час підготовки до опалювального сезону створили необхідні резерви обладнання та матеріалів. До того ж профінансовано громади, які подавали запити на відновлення критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.10.2023 16:55