Фото ілюстративне зі соцмереж

У Києві "невідомі" намагалися проникнути на об’єкт Міноборони: пояснення від ТЦК

У п’ятницю, 6 вересня, зранку невідомі особи спробували незаконно проникнути на територію об'єкта Міністерства оборони України в Києві. Вони намагалися перешкоджати виїзду військової автомобільної техніки з території збірного пункту.

Про це повідомили в Київському міському територіальному центрі комплектування.

"На збірному пункті Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки невідомі особи спробували незаконно проникнути на територію об'єкта Міністерства оборони України, що перебуває під охороною. Крім того, ті ж особи намагалися перешкоджати виїзду військової автомобільної техніки з території збірного пункту", — йдеться в повідомленні.

Військові додали, що, діючи в межах своїх службових обов’язків і намагаючись уникнути серйозних наслідків, військовослужбовці Київського ТЦК, застосували фізичний вплив у межах службових повноважень. Вони зупинили невідомих осіб і не дали їм протизаконно потрапити на військовий об'єкт під охороною. За цим фактом призначено службове розслідування.

"Під час дії правового режиму воєнного стану перешкоджання діям підрозділів Збройних сил України може каратися відповідно до Кримінального кодексу України", — наголосили у столичному ТЦК.

Керівництво Київського міського ТЦК також звернулося до суспільства не піддаватися на провокації та не поширювати неперевірену інформацію.

"Це може грати на користь противнику та ставати підґрунтям для ворожої пропаганди", — підсумували військові.

Нагадаємо, що в Закарпатському ТЦК нещодавно помер чоловік. Його донька заявила, що це сталося через побиття батька військовими. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернув увагу на те, що на Закарпатті зростає кількість звернень громадян щодо неправомірних дій співробітників територіальних центрів комплектування. У зв'язку з цим він скерував запит до генерального прокурора. На це офіційно відреагували в Закарпатському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.09.2024 17:54