Фото: Олексій Владіміров\Instagram

У Києві ресторатор Владіміров за час великої війни придбав Lamborghini та відпочиває за кордоном, — розслідування

Столичний ресторатор Олексій Владіміров, який до того ж представляється волонтером, за час повномасштабного вторгнення встиг придбати елітний спорткар Lamborghini Huracan та відпочити за кордоном.

Про це йдеться в розслідуванні "Української правди".

Як встановили журналісти, 37-річний Владіміров володіє київським рестораном грузинської кухні "Сапераві". Від початку великої війни ресторатор придбав дві елітні автівки — Lamborghini Huracan та Range Rover останньої моделі.

До того ж, судячи зі сторінки Владімірова в Instagram, він дружить з мером Києва Віталієм Кличком, якого часто приймає у себе в ресторані.

"За даними джерел "Української правди" у бізнесових та політичних колах, "заробляє" Владіміров на державних будівельних підрядах у столиці і за рахунок "дружби" з мером може допомогти отримати будь-який підряд. Крім того, "волонтер" "заробляє" й на оборонці завдяки дружбі свого батька з Олексієм Петровим — очільником державної компанії спецекспортера зброї головного управління розвідки МО України. "Українська правда" ідентифікувала одного з найближчих друзів "волонтера" Дмитра Половка, компанія матері якого ДСЗ з Дніпропетровщини після початку війни почала вигравати багатомільйонні тендери у Києві", — йдеться у розслідування

Крім того, як запевняють у виданні, Владіміров через волонтерську систему "Шлях" регулярно їздить на відпочинок за кордон. Так, за кілька місяців він побував у Таїланді, Дубаї, Барселоні і Монако, а потім прозвітував про два дрони DJI Mavic для ЗСУ. 

Журналісти з'ясували, що в Олексія та його родини немає прибуткового бізнесу і нерухомості. Зокрема, ресторан про який вже йшлося раніше — збитковий. Натомість з червня 2024 року Дмитро і дружина живуть на Лазуровому березі у Франції. Тим часом компанія його матері облаштовує у столиці сквери, доріжки та бомбосховища. Варто зауважити, що торік фірма виграла тендерів на 50 мільйонів гривень, а за перше півріччя цього року — ще на 50 мільйонів.

У грудні журналісти зафіксували Половка і Владімірова та мера Києва Віталія Кличка в ресторані "Сапераві". При цьому Кличко перебував не безпосередньо в ресторані, а в іншому приміщенні. Весь цей час за столиком не було Владімірова і його друга. Кличко вийшов з закладу о 22:33, а ще за годину поїхали Половко з речницею київського мера та Владіміров. 

Як сам Половко сказав журналістам, він не знає, як компанія його матері стала вигравати таку кількість тендерів у Києві. Він запевняє, що самого нібито Кличка бачив два рази, але успіх фірми його матері в тендерах у столиці — це "збіг обставин". Половко підтвердив, що наразі проживає у Франції, а виїхав він як багатодітний батько. На життя заробляє нібито адвокатською діяльністю та ремонтами "в приватних вишах". З Владіміровим, за його словами, пов'язує приятелювання, а бізнес-питань немає.

Журналісти перевірили доходи Половка і вказали, що єдиним джерелом доходу чоловіка була компанія матері, причетність до якої він заперечував. Це 213 000 грн. Також вони спростували твердження Половка про те, що він не працює з бюджетними коштами: він був комерційним директором ДСЗ, коли фірма почала вигравати тендери на реконструкцію в Києві.

Водночас у розмові з журналістом Михайлом Ткачем Владіміров заявив, що на дружбі з Петровим "на жаль, не заробляє" і його з ним нічого не пов'язує. Натомість з мером Києва, за словами Владімірова, його пов'язує дружба, але не робота. З Михайлом Сочкою вони теж "подружилися" і раніше він продав йому авто. Джерелом свого доходу він назвав ресторан "Сапераві". Також чоловік стверджує, що елітні автівки придбав ще минулого року і вони просто стояли.

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus.Info встановили, що народний депутат фракції "Слуга народу" Андрій Жупанин під час повномасштабної війни регулярно виїжджає за кордон. Мета — навчання у Лондонській школі бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.07.2024 23:59