Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Києві відновлюють рух "синьою" гілкою метро: як відзавтра зміниться рух наземного транспорту

У Києві повністю відновлюють роботу "синьої" гілки метрополітену. З 12 вересня запрацює повноцінний рух поїздів між станціями "Героїв Дніпра" — "Теремки". Також буде відновлено та скасовано деякі маршрути наземного транспорту.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Так, з 12 вересня за постійною схемою відновлює роботу:

  • автобус №38 (вулиця Метрологічна — станція метро "Деміївська");
  • тролейбус №50 — (вулиця Милославська — станція метро "Либідська").

Також у зв’язку з відкриттям руху метро закриваються раніше організовані тимчасові маршрути:

  • автобус №2-М;
  • автобус №38-Д;
  • автобус №60;
  • тролейбус № 43-К.

У КМДА попередили, що з 12 вересня і до кінця місяця частково обмежать рух транспорту на вулиці Митрополита Василя Липківського.

Як відомо, у грудні 2023 року на деяких ділянках синьої гілки столичної підземки сталось аварійне підтоплення та просідання ґрунту над тунелем. Це спричинило як тимчасове обмеження руху потягів через низку станцій метро, так і повне закриття окремих його ділянок. Тоді правоохоронці провели низку обшуків у керівництва метрополітену й оголосили про підозри. Її отримали виконувач обовʼязки начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" та начальник служби колії, тунельних споруд і будівель. Загальна сума завданих збитків внаслідок аварії склала майже 165 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше міський голова Віталій Кличко заявляв, що на оновленій ділянці тунелю між станціями "Деміївська" — "Либідська" закінчено пусконалагоджувальні роботи. За його словами, кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 мільйонів гривень, що на 62 мільйони гривень менше початкової вартості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.09.2024 18:25