Фото ілюстративне зі соцмереж

У Києві вперше за час великої війни пройшов Марш рівності (фото, відео)

У неділю, 16 червня, вперше від початку повномасштабного вторгнення у столиці відбувся Марш рівності. На нього завітали іноземні політики та дипломати.

У "КиївПрайд" можна було брати участь лише за попередньою реєстрацією. Захід відбудеться на вулицях Києва, неподалік від укриття. Раніше міська влада заборонила проводити марш у метро.

Учасникам маршу дозволили пройти близько 100 метрів на Театральній. Навколо стояла поліція, яка перевіряла кожного металодетектором.

Попри дощ, до акції доєдналися депутати, представники дипломатичних місій і міжнародних організацій, політики іноземних держав, міжнародні спостерігачі та військові. Зокрема, народний депутат від "Слуги народу" Дмитро Гурін розповів про законопроекти, які важливі для ЛГБТ-спільноти. Насамперед ішлося про інститут реєстрованих партнерств — законопроект №9103.

За 30 хвилин після початку маршу організатори закликали всіх спускатися у метро та зняти ЛГБТ-символіку, аби не було сутичок у метрополітені.

Нагадаємо, раніше планували провести "Марш рівності" у столичному метро. Проте з міркувань безпеки організаторів попросили обрати іншу локацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.06.2024 11:21